News

LM en Pratt & Whitney Bevestigen Engagement voor ESI Projecten met de Belgische Industrie

March 21, 2019

Tijdens een ondertekeningsceremonie in Brussel, hebben Lockheed Martin en Pratt & Whitney samen met zo’n twintig industrieleden uit de drie Belgische regio’s formeel bevestigd vooruitgang te willen boeken met de industriële projecten.

Sinds de keuze van de Belgische regering voor de F-35 zijn Lockheed Martin en Pratt & Whitney, fabrikant van de F135-motor, een open dialoog met de Belgische industrie en autoriteiten aangegaan om succesvolle projecten op te zetten en de kansen op lange termijn te maximaliseren. Deze opportuniteiten werden geïdentificeerd in het Essential Security Interests (ESI) kader dat door de Belgische overheid werd vastgelegd. De bijeenkomst vandaag is een belangrijke stap om dat doel te bereiken.

Steve Sheehy, Vicepresident F-35 Business Development & Strategic Integration (Acting) voor Lockheed Martin, stelt: “Industriële partnerschappen zijn de sleutel tot succes voor het Belgische F-35 programma. Vanaf het begin was Lockheed Martin ruim betrokken met het Air Combat Capability Program (ACCaP) team en de FOD Economie, om de implementatieprocessen uit te tekenen en zo op tijd de beloftes na te komen met de Belgische industrie.”

Caroline Cooper, Senior Director International Business Development bij Pratt & Whitney zegt: “Pratt & Whitney is trots op de langdurige relatie met België, die al meer dan 40 jaar teruggaat. We zijn enthousiast dat we de mogelijkheid hebben om de duurzaamheid van onze militaire motorplatforms te bespreken met de verschillende industriële leiders in België. Daarmee volgen we de Essential Security Interests die door België werden vastgelegd.”

Lockheed Martin is al lang een strategische partner van het Belgische leger en de nationale defensie- en luchtvaartindustrie met de F-104, C-130 en F-16. Lockheed Martin waardeert het vertrouwen dat de Belgische overheid gaf door hun recente beslissing en kijkt ernaar uit om die 40-jaar lange relatie in de toekomst verder uit te bouwen.

Met de keuze voor de F-35 zal onze samenwerking met de meest moderne Belgische luchtvaartindustrie worden voortgezet, met het oog op hoogwaardige, langdurige werkgelegenheid. De F-35 is het Europese vliegtuig bij uitstek om toestellen te vervangen en België zal profiteren van toekomstige upgrades en capaciteiten, en de lokale geavanceerde technologische expertise en knowhow versterken", aldus Steve Sheehy.

Tags