Denmark News

Usynlig F-35 giver træningsproblemer

Nytkampfly.dk // August 03, 2016

Det kan være svært som jagerpilot at træne hvordan man undgår jord-til-luft raketter, når dem på jorden, som skal skyde efter en, ikke kan se ens fly. Og det er netop hvad en eskadrille i US Air Force oplevede, da de trænede fornylig.

Årsag? De fløj i F-35A-flyet, som tilsyneladende er så ”stealthy” at det ikke kan ses af dem, der skal skyde det ned. Og det tegner jo meget godt for flyets fremtid når det ikke længere er træning, men er alvor.

For at folkene på jorden kunne få lidt træning var F-35 piloterne nødt til at slå deres transpondere til. Det er dem, der gør andre fly istand til at se flyene. Et krav fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, men ikke noget kampfly normalt har slået til under træning eller i kamp.

“We basically told them where we were at and said, ‘Hey, try to shoot at us,’ ” he said, adding that without the transponders on, “most likely we would not have suffered a single loss from any SAM threats while we were training at Mountain Home,” siger Lt. Col. Georg Watkins, chef for 34. Fighter Squadron på Hill Air Force Base i Utah, til Air Force Times.

Han erkender at det måske er videre fair, at hans F-35 fly er usynlige.

Læs hele artiklen.