Belgium News

Sonaca Ondertekent Een Memorandum Van Overeenkomst Met Lockheed Martin

Sonaca // March 13, 2018

Gosselies, 12 maart 2018 – Sonacaheeft onlangs een Memorandum van Overeenkomst getekend met Lockheed Martin om verdere langdurige samenwerking te ontwikkelen voor de concurrerende productie van F-35 onderdelen, als de Belgische regering besluit de F-35 te kiezen om de F-16's te vervangen. 

Lockheed Martin en Sonaca hebben een lange geschiedenis opgebouwd tijdens het F-16 programma. Sonaca heeft actief bijgedragen aan het programma met de productie van 1379 volledig uitgeruste achterrompen, en de montage van 222 complete airframes, met in het bijzonder de cockpitapparatuur, het landingsgestel en de luifel. Dit maakt Sonaca een betrouwbare partner om de toekomstige vraag naar productie en assemblage van onderdelen voor het F35-programma te ondersteunen.

Bernard Delvaux, CEO van Sonaca, zei: "In een context waarin de Belgische regering een ambitieus strategisch plan uitstippelde om haar leger te moderniseren, vonden we het uiterst nuttig om onze langdurige samenwerking met Lockheed Martin te versterken. Omdat België heeft besloten dat het de F-16's zal vervangen en dat de F-35 een potentiële kandidaat is, was het voor ons duidelijk dat we de mogelijkheid moesten ontwikkelen om een competitieve actor te worden. Deze overeenkomst onderstreept de mogelijkheid om in de toekomst en op verschillende gebieden met Lockheed Martin samen te werken, inclusief marktondersteuning en ontwikkeling, en de productie en assemblage van F-35-onderdelen”.

Gregory Day, F-35 Belgium Business Development van Lockheed Martin Aeronautics verklaarde: "Lockheed Martin is zeer verheugd om zijn langdurige relatie met Sonaca, door het aanbieden van de F-35, de komende decennia te versterken en uit te breiden."

In januari 2018 had Lockheed Martin nog een ander Memorandum van Overeenkomst ondertekend met Ignition! , een joint venture met Sabena Aerospace dat voor 50% eigendom was van Sonaca, op het gebied van onderhoud, logistiek en de opleiding van piloten en technici.