Belgium News

BELGIUM ENGINE CENTRE ONDERTEKENT MEMORANDUM OF UNDERSTANDING MET PRATT & WHITNEY

Lockheed Martin // January 29, 2018

Luik, 29 januari 2018 – Vandaag organiseerde het Belgium Engine Center (BEC) een media-evenement om de groeiende relatie tussen Pratt & Whitney (P&C) en BEC te benadrukken. Deze groeiende samenwerking wordt positief beschouwd in het licht van het besluit van de Belgische regering om de verouderende vloot van 54 Belgische F-16’s te vervangen: het verwante Request for Government Proposal (RfGP), opgemaakt door de Belgische Defensie, bevat dan ook een sectie die het belang van de bescherming van de nationale veiligheidsbelangen en –capaciteiten benadrukt. Het evenement werd door meer dan 50 hoogwaardigheidsbekleders en bezoekers bijgewoond.

Tijdens het evenement ondertekenden BEC en P&W een Memorandum of Understanding (MoU) om verdere samenwerkingsmogelijkheden op de militaire motorplatformen van P&W ter ondersteuning van de Belgische Essential Security Interests (ESI) te onderzoeken.

“Voor BEC is dit evenement een manier om zijn leidende positie op de markt als een uniek “center of excellence” voor onderhoud, reparatie, herziening en upgrading van militaire motoren te onderstrepen”, aldus Hugo Vanbockryck, General Manager, Belgium Engine Center. “BEC is momenteel een volledige one-stop-shop voor de Pratt & Whitney F100-220(E) motor en een herstellingscenter voor de F100-229 variant, die F15- en F16-straaljagers aandrijft. Dit is een kans voor ons om onze herstellingen ook voor de onderdelen van de 229-variant volledig te ontwikkelen, waardoor het Belgium Engine Center zijn voetdruk in de F100 markt kan vergroten. Het zal ook een technologische brug creëren en ons voorbereiden op een competitieve plaats voor toekomstige militaire en commerciële motorplatforms.”

"We zijn blij om ons teamwork met BEC verder te versterken en onze logistiek ondersteuning naar onze klanten te optimiseren", zegt O Sung Kwon, Executive Director International Business Development voor Pratt & Whitney Military Engines. “Bovendien verwelkomen we de kans om de trans-Atlantische samenwerking op het gebied van defensie via een vruchtbare en zinvolle relatie met de Belgische industrie te versterken".

Dit MoU zal het ook mogelijk maken om de samenwerking tussen P&W en AIM Norway, het moederbedrijf van BEC, te versterken. AIM Norway werd door het F-35 Joint Program Office (JPO) aangewezen als een van de regionale depots voor de F135-motor, die de F-35 aandrijft.